Zomerse voorbereiding op je skivakantie: 3 tips van Touring

Zomerse voorbereiding op je skivakantie: 3 tips van Touring

Deel dit artikel

In de zomer leg je de basis van een veilige, betaalbare en geslaagde skivakantie. Deze wintersport-tips helpen je bij de voorbereiding van je skivakantie.

Volop zomer, dus dacht je nog niet aan je skivakantie? Dat is heel begrijpelijk. Toch kun je nu heel wat materiaal tegen bodemprijzen aankopen. En de vroegboekacties lopen zelfs al! Daarom zetten we je gauw op weg bij de voorbereiding van je skivakantie.
 

Wintersport-tip 1: veilig op skivakantie met de auto
Ga je met de auto op skivakantie? Check dan zeker de lokale wetgeving over winteruitrusting. Net als de informatie over tolwegen en vignetten. Zo haal je winterbanden in huis voor ze uitverkocht zijn. En hoef je niet aan te schuiven als je plots op een tolweg belandt.
Net voor je op skivakantie vertrekt, lees je het best nog even na hoe je je auto voorbereidt op winterse omstandigheden en hoe je je rijstijl aanpast om slippertjes te vermijden. Want vaak moet je slechte weersomstandigheden trotseren om je bestemming te bereiken.
 

Wintersport-tip 2: bescherm je brein
Draag je een helm bij het skiën of snowboarden? Dan heb je volgens EuroSafe 60% minder kans om een schedelbreuk op te lopen. Vooral botsingen met obstakels of andere wintersporters zijn gevaarlijk, omdat we steeds hogere snelheden halen.
Bots je tegen 30 km/uur? Dan is de impact vergelijkbaar met een val van 3,5 meter diep. Maar haalde je 50 km/uur? Dan is de klap vergelijkbaar met een val van maar liefst 10 meter diep.
 

Deze tips helpen je om een geschikte skihelm te kopen in de zomersolden:
  • Probeer een skihelm altijd uit in de winkel, mét een skibril.
  • Geef comfort en kwaliteit voorrang op kleur en looks.
  • Let erop dat je helm een EN 1077-certificaat heeft.
  • Vermijd zware helmen, want die ben je na enkele uren op de piste liever kwijt dan rijk.
  • Koop een nieuwe helm na elke crash of na 5 jaar gebruik, want de schokabsorptie neemt af na verloop van tijd.
Laatste gouden raad: een skihelm is nóg belangrijker voor kinderen, want in verhouding tot hun lichaam is hun hoofd zwaarder dan dat van een volwassene.
 

Wintersport-tip 3: speel op zeker
Een reisbijstandsverzekering geeft jou en/of je gezin gemoedsrust. De formules van Touring (bijvoorbeeld Snow Card, All-in of Family/Traveller) vergoeden allerlei kosten als je een ski-ongeval krijgt:
  • opsporingskosten en reddingsoperaties inbegrepen
  • terugbetaling van skipas en skilessen die je niet meer kunt volgen
  • volledige vergoeding van medische kosten (consultaties, operaties, medicatie, …)
  • vergoeding voor gestolen skilatten, -stokken of -schoenen
  • herstelling of vervanging van gebroken ski’s en/of bindingen

Daarnaast kun je jezelf beschermen tegen andere pech, zoals autopanne. Kijk goed na welke verzekeringen welke scenario’s dekken, zodat je reisverzekering, je reisbijstandsverzekering en je autoverzekering elkaar aanvullen, en niet overlappen. Dit doe je het best op je gemak wanneer je er de tijd voor hebt, en niet de avond voor je vertrek.
 

Ook wij geven je trouwens graag meer informatie over de mogelijke reisbijstandsformules. Vanaf 15 euro sluit je bij Touring bijvoorbeeld al een personendekking voor 1 week af.

Zo, dankzij deze tips weet je perfect hoe je je skivakantie voorbereidt. Veel plezier en een veilige reis gewenst!
 

Ik heb een vraag over bijstand
Martine helpt je graag verder
Martine helpt je graag verder

Martine helpt je graag verder

Selectair Travelscape

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Aartrijksesteenweg 21
8490 Jabbeke