Groepscruise Noorse Fjorden

Groepsreizen

Deze cruise bezoekt de meest indrukwekkende en grootste fjorden van Noorwegen: het Sognefjord en het Hardangerfjord. Twee magnifieke stukken natuurpracht, waar je vaart tussen steile wanden, groene heuvels en machtige watervallen. Als extraatje staat ook het Lustrafjord op het programma, een 42 kilometer lange zijarm van het Sognefjord. Daarnaast meert de cruise aan in Bergen en Ålesund. Beide steden zijn populair bij zowel toeristen als Noren omwille van hun historische uitstraling en hedendaagse charme.

Je reist aan boord van het gloednieuwe schip van Holland America Line, ms Nieuw Statendam. En dankzij de aanwezige reisbegeleider en de transfers vanuit België geniet je van een zorgeloze reis waarbij alles piekfijn geregeld is.

Vertrekdatum: 21 juli 2019

 

Jouw reisschema

Dag 1

Amsterdam

Een comfortabele autocartransfer brengt je ’s ochtends naar de vertrekhaven van Amsterdam. Je kan opstappen in Oostende, Loppem, Gent of Antwerpen. In de late middag zet het schip koers richting Noorwegen. Het begin van een prachtige reis naar de Noorse fjorden.

 

Dag 2

Dag op zee

Tijdens deze zeedag kan je uitgebreid kennismaken met de faciliteiten van het gloednieuwe cruiseschip ms Nieuw Statendam. Laat je verrassen door de talrijke voorzieningen, restaurants en activiteiten aan boord.

 

Dag 3

Eidfjord & cruise door het Hardangerfjord

Het dorpje Eidfjord ligt aan het Hardangerfjord, genesteld tussen groene heuvels. Op slechts 20 kilometer hiervandaan vind je de hoogste en meest gekende waterval van Noorwegen, de Vøringsfossen. Het water dendert naar beneden van ruim 182 meter hoog! Een absolute must-see op je reis door Noorwegen. In de namiddag staat een schilderachtige cruise doorheen het Hardangerfjord op het programma.

 

Dag 4

Skjolden & cruise door het Sognefjord

Skjolden is een nieuwe bestemming op de Noorse fjorden cruises van Holland America Line. Deze kleine gemeente ligt in een zijtak van het Sognefjord, het grootste en diepste fjord van Europa. Maak een wandeling naar één van de uitzichtpunten, bewonder de kletterende watervallen of maak een boottocht in het fjord. Dit is de natuur op haar allermooist.

Dag 5

Ålesund

De stadsberg Aksla is de bekendste attractie van Ålesund. Vanop de top heb je een fantastisch uitzicht op de stad, de prachtige eilandjes en de omliggende majestueuze bergen. Het stadscentrum staat bekend voor haar architectuur in Art Nouveaustijl. Voor wie liever een uitstap maakt, raden we het Sunnmøre Openluchtmuseum aan. Hier vind je onder meer een collectie oude huizen en replica’s van vikingschepen.

Dag 6

Bergen

Ontdek Bergen, een stad vol geschiedenis. Tijdens een wandeling door het centrum zal je oog onmiddellijk vallen op de gele, witte en rode houten huizen van de Bryggenwijk. Deze historische gebouwen liggen aan de kade en werden eeuwenlang gebruikt door handelaars. Vandaag zijn ze beschermd UNESCO-werelderfgoed en een belangrijke toeristische trekpleister. Ook de kabelbaan van Bergen is een aanrader en bezorgt je een fantastisch panorama over de omgeving.


 

Dag 7

Dag op zee

Na vier goedgevulde dagen vaart de Nieuw Statendam terug naar Nederland. Overdag zijn er diverse activiteiten maar u kunt evengoed rustig ontspannen met een goed boek. Een zeedag is ook ideaal om eens te gaan dineren in één van de specialiteitenrestaurants.
 

Dag 8

Amsterdam

In de vroege ochtend komen we aan in Amsterdam. Na het ontbijt gaan we van boord en brengt de autocar u terug naar België.
 
SelectTogether Cruises
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1695

per persoon, inclusief transfers
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Transfers vanuit België naar Amsterdam (heen/terug)
 • Verblijf in het gekozen type hut
 • Cruise in volpension
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Koffie, fruitsap, thee, iced tea en water in de restaurants
 • Gebruik van de faciliteiten aan boord
 • Livemuziek in de bars en shows in het theater
 • Havengelden, BTW en Garantiefonds Reizen
 • Verzekeringen
 • Excursies
 • Drankenpakket
 • Fooien ($13,50 p.p. / nacht)
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.