Winterzon in het Middellandse Zeegebied

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Acht dagen en zeven nachten de winter even ontvluchten op de Middellandse Zee. Bezoek de beroemde havensteden om heerlijk te ontspannen of cultuur op te snuiven en geniet van alle comfort aan boord van het luxueuze schip, de MSC Grandiosa.

MSC Grandiosa

<div style="text-align: justify;">Je verblijft tijdens de reis op de <strong>MSC Grandiosa</strong>, met een binnenpromenade die het hart van het schip vormt. Hier kun je een hapje eten, shoppen of gewoon afspreken met vrienden om de sfeer op te snuiven. ’s Avonds ga je naar een spectaculaire <strong>Cirque du Soleil</strong> show en geniet je van een heerlijke cocktail. Ook dit schip is uitgerust met geavanceerde technologie om de impact op het milieu tot een minimum te bepreken. Geniet dus met een gerust hart!</div>
Je verblijft tijdens de reis op de MSC Grandiosa, met een binnenpromenade die het hart van het schip vormt. Hier kun je een hapje eten, shoppen of gewoon afspreken met vrienden om de sfeer op te snuiven. ’s Avonds ga je naar een spectaculaire Cirque du Soleil show en geniet je van een heerlijke cocktail. Ook dit schip is uitgerust met geavanceerde technologie om de impact op het milieu tot een minimum te bepreken. Geniet dus met een gerust hart!

Jouw reisschema

Dag 1

21 februari: Brussel - Marseille

10u05-11u45: Vlucht van Brussel naar Marseille. Transfer naar de haven van Marseille. De belangrijkste bezienswaardigheid van deze metropool is de Notre-Dame-de-la-Garde. Als je van het MSC-cruiseschip afstapt, zie je de cafés rond le Vieux Port, waar verse vis rechtstreeks uit de boten op de Quai des Belges wordt verkocht. Ten noorden ligt het oude deel van Marseille, Le Panier, met kleine straatjes, steile treden en huizen uit iedere tijdsperiode. Om 17u vertrekt het schip richting Genua.
 

Dag 2

22 februari: Genua

Om 8u word je wakker in Genua, of “La Superba” (de uitstekende), zoals de stad bekend stond op het hoogtepunt van haar mediterrane macht. Verken rustig het oude centrum: een fascinerende wirwar van middeleeuwse steegjes. Bezoek ook één van de paleizen uit de Renaissance op de Via Garibaldi, of het op één na grootste aquarium in Europa, het Acquario di Genova. Rondleidingen worden gegeven in het Italiaans en in het Engels. Om 18u vertrekt het schip naar de volgende bestemming.

Dag 3

23 februari: Civitavecchia

7u: Aankomst in Civitavecchia, een van de grootste havens van Italië. Het centrum is gemakkelijk te voet te bereiken. Het 16de eeuwse Forte Michelangelo is zeker een bezoekje waard, net als de oude havenmuren met Vanvitelli’s marmeren fontein. Op het centrale plein Piazza Vittorio Emanuele II kun je de 18de-eeuwse kathedraal bewonderen. De Piazza Leandra is een typisch Italiaanse piazza met een fontein, bars en restaurants. Vertrek om 18u.
 

Dag 4

24 februari: Palermo

10u: Aankomst in Palermo, de hoofdstad van Sicilië. De stad heeft veel middeleeuwse straatjes en markten met Normandische kunst en architectuur uit de 11de tot 13de eeuw. Daarnaast zijn er ook 18de eeuwse barokke kerken te bewonderen. Aan de overkant van de Via Maqueda ligt Piazza Pretoria, met 16de -eeuwse standbeelden rond de grote centrale fontein. De piazza heeft ook een gerestaureerde stadsmuur en over het plein en de fontein ziet men een enorm stuk van Santa Caterina. Vertrek om 17u.
 

Dag 5

25 februari: Malta

9u: Aankomst in Valletta, de hoofdstad van Malta, met zijn haven die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Deze haven werd gebouwd door de Fransman Jean de la Valette. De meer dan 300 monumenten bevinden zich op niet meer dan 1,5 m², wat van deze plek één van de grootste concentraties van historische bezienswaardigheden maakt. Bezoek de ondergrondse gangen van Auberge de Castille en de mooie Baraccatuinen met uitzicht op de haven.
 

Dag 6

26 februari: dag op zee

Om 18u vertrekt het schip voor een dag op zee. Vandaag even niets bezoeken, niets doen en nergens heen. Gewoon heerlijk genieten van alle comfort aan boord! Ook de kinderen vermaken zich opperbest, met 5 verschillende Kids Clubs voor verschillende leeftijdsgroepen, een aquapark met glijbanen, een bioscoop en theater voor kinderen en zelfs een studio voor video- en zangopnamen.

Dag 7

27 februari: Barcelona

Om 9u meert het schip aan in Barcelona, trotse hoofdstad en haven van Catalonië. Het is een bruisende, stijlvolle en energieke stad die vooral bekend is om Antoni Gaudì’s kathedraal, de Sagrada Famìlia en de wereldberoemde boulevard, de Rambla. Bezoek de middeleeuwse kern van de stad, de Barri Gòtic of La Ribera - waar het geweldige Museu Picasso te vinden is – en de hippe wijk El Raval, nabij het kunstmuseum, MACBA. Om 18u zetten we koers naar het eindpunt van deze cruise.

Dag 8

28 februari: ontschepen en terugvlucht

Om 8u meert het schip aan in Marseille. Een transfer brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht van 12u30 uur. Aankomst in Brussel op zaterdag 28 februari om 14u10.
 
MSC Cruises
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

3150

op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Vluchten Brussel – Marseille heen en terug
 • Transfers op dag 1 en 8
 • Volpension
 • Easy drankenpakket
 • Cirque du soleil Show + Cocktail.
 • Haventaksen
 • Excursies
 • Verzekering
 • Vervoer van huis naar luchthaven
 • Dineren in specialtiteitenrestaurants
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.